Zdrowe drugie śniadanie
21 marca 2019 r. uczniowie kl. 2b SP oraz kl. IIIC LO o profilu biologiczno-chemicznym ciekawie powitali wiosnę. Swoją wiedzę na temat zdrowego odżywiania wykazali w praktyce, przygotowując drugie śniadanie w postaci kanapek. W akcję zaangażowały się również panie z naszej stołówki i przygotowały twarożki z brzoskwiniami, jogurty naturalne z posypką orzechową oraz koktajl bananowo-truskawkowy. Podczas przerwy uczniowie szkoły nie tylko podziwiali efekt końcowy, ale również degustowali i wyrażali kulinarne opinie.
Wszystko wyglądało kolorowo, a co najważniejsze – smakowało.
Mamy nadzieję, że po takiej akcji każdy już wie, jak ważny w naszym żywieniu jest pierwszy posiłek dnia, czyli śniadanie.
Wszystkim dziękujemy za zaangażowanie i wspaniałą kulinarną przygodę.
Uczniowie ze swoimi wychowawczyniami, paniami: Beatą Bomastik i Małgorzatą Kogut
Więcej zdjęć na naszym profilu na Facebooku.